Nieuws

Google en farmareus Sanofi gaan samenwerken rond diabetes

Farmabedrijf Sanofi en de Google Life Sciences afdeling hebben een partnership aangekondigd. De bedrijven gaan hard- en software ontwikkelen om het leven van diabetespatiënten te vergemakkelijken.
360b / Shutterstock.com

Google Life Sciences en farmabedrijf Sanofi slaan de handen in elkaar om hard- en software te ontwerpen die het leven van diabetespatiënten moet verlichten.

Het Franse bedrijf Sanofi is een bekende producent van insuline. Sanofi stelt dat het doel van de collaboratie is om producten op de markt te brengen waardoor mensen met diabetes type 1 en 2 hun ziekte beter kunnen controleren en zo ook de kosten van hun behandeling kunnen inperken.

Andrew Conrad, hoofd van Googles Life Sciences, licht een tip van de sluier over de concrete uitwerking van het partnership: “Slimme insulinetoestelletjes, slimme meetinstrumenten, en een interface en een platform dat zowel artsen als patiënten een beter beeld geeft op de ziekte.”

Verder willen de bedrijven ook meer data-analyse loslaten op de specifieke gegevens van patiënten, om via de resultaten hun zorg en behandeling te verbeteren. Het is niet de eerste deal die Google sluit met een farmabedrijf rond diabetes. Eerder al maakte het samenwerkingen bekend met Novartis en Dexcom.

Google Life Sciences is een van de nieuwe ondernemingen die zijn ontstaan nadat Google zijn activiteiten opsplitste en onder de koepel van Alphabet bracht. De life science afdeling zal in de komende ook een naamsverandering ondergaan.

diabetesgooglegoogle life sciencessanofiWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen