Nieuws

Zoveel zullen de nieuwe iPhones kosten bij ons

Op de voorstelling van zijn nieuwe producten, gaf Apple enkele prijzen mee in dollar. De Europese prijzen zijn nu ook bekend.

In de Verenigde Staten betalen ze met de dollar, wij hebben onze euro. Door de wisselkoers komen de prijzen nooit één op één overeen. Tot zover het intrappen van open deuren. Toch is het een belangrijk verschil dat we indachtig moeten houden. Na de voorstelling van de nieuwste Apple-producten waren namelijk overal prijzen te vinden in euro die rechtstreeks waren overgenomen uit de voorstelling in dollar. Bovendien zijn de iPhones in de VS veelal verkrijgbaar in koppelverkoop met een (duur) maandelijks abonnement.

Terwijl het in België nog wachten is op exacte prijzen – en lanceerdatum – zijn die wel reeds beschikbaar voor onze buurlanden. Het goedkoopste model in Duitsland, de 6S met 16 GB, verschijnt voor 739 euro vanaf 12 september in voorverkoop. Het model met 64 GB zal 849 euro kosten, terwijl het 128GB-model 959 euro zal kosten. De eerste niet-gereserveerde toestellen zullen naar verwachting op 25 september in de winkels neerstrijken.

Voor de 6S Plus zal je in Duitsland minstens 849 euro betalen voor de 16 GB-versie, 959 euro voor 64 GB en 1069 euro voor 128 GB. In Frankrijk liggen de prijzen voor elk model tien euro hoger. Prijzen voor andere landen als Spanje, Italië en Nederland zijn nog niet geweten, noch zijn er data beschikbaar.

De vorige modellen zijn ondertussen enkel nog beschikbaar in zilver en grijs, en een 128 GB-model is niet meer beschikbaar. Een basismodel van de iPhone 6 kost nu in Duitsland 629 euro.

Wie er als de eersten wil bij zijn om de nieuwe iPhone 6s of iPhone 6s Plus kan op 25 september dus zijn kans gaan wagen net over de grens in één van onze buurlanden. Of je kan proberen om het toestel online in het Verenigd Koninkrijk te bestellen via een parcel forwarding service zoals forward2me, al moet je dan wel rekening houden met verzendingskosten.

appleiosiphone 6siphone 6s plusmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen