Nieuws

Wifi binnenkort beschikbaar in Europese vliegtuigen

Op het vlak van wifiservices tijdens vluchten staan Europese vliegtuigen nog ver achter ten opzichte van hun Amerikaanse soortgenoten. Hier zal echter snel verandering in komen.

Momenteel hebben passagiers van Europese vliegtuigen niet veel mogelijkheden om hun mobiele toestellen tijdens een vlucht te gebruiken. Over het algemeen is er namelijk geen wifi aan boord en er wordt vaak gevraagd je toestel in vliegtuigmodus te zetten of volledig uit te schakelen.

Volgend jaar zal hier echter verandering in komen. De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa wilt namelijk vanaf de zomer van 2016 wifiservices aanbieden tijdens zijn korte en middellange vluchten. Hiervoor werkt Lufthansa samen met Inmarsat, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele satellietcommunicatie.

Door de samenwerking zal het mogelijk worden superieure applicaties te gebruiken, berichten te ontvangen en verzenden en data te versturen terwijl je aan boord van een vliegtuig bent. Telefoneren zal echter nog steeds verboden blijven. Dit is niet omwille van enige technische reden, maar omdat het volgens Lufthansa de voorkeur van zijn klanten geniet.

Lufthansa zal het wifiplatform, BoardConnect, ook aan andere vliegtuigmaatschappijen aanbieden, nadat een testprogramma samen met Deutsche Telekom is afgerond. Aan de basis van het platform zal een hybride netwerk liggen, waarbij een S-band satelliet zal samenwerken met een LTE grondnetwerk. Hoeveel de service juist zal kosten, is momenteel nog niet bekend.

boardconnectlufthansamobielvliegtuigwifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen