Nieuws

Verdien 1 miljoen dollar door iOS 9 te hacken

iOS 9 wordt momenteel volop verspreid en veiligheidsonderzoekers hebben er erg veel geld voor over om hiaten in het systeem te vinden.

Het uitreiken van een premie aan hackers die erin slagen een fout in de beveiliging van een systeem te ontdekken is niks nieuws. Het bedrag dat Zerodium wilt uitloven aan de eerlijke vinder is echter wel ongekend hoog. Voor een prijzenpot van maar liefst één miljoen dollar zullen velen staan te trapelen om de uitdaging aan te gaan.

Het zal echter niet gemakkelijk worden een manier te vinden om iOS 9 te hacken. Je hebt namelijk slechts recht op het geld indien je erin slaagt een toestel te hacken door middel van een webpagina, in-app browsingactie of tekstbericht. Aangezien downloads strak in het gareel worden gehouden via de App Store van Apple is het erg moeilijk een iOS-apparaat via deze weg te hacken. Dat het niet onmogelijk is, bleek echter uit de recente hack van XCode.

Ook de voorziene tijdslimiet maakt het er niet gemakkelijker op. Zerodium stopt namelijk met het aanvaarden van inzendingen op 31 oktober, wat wilt zeggen dat een hacker nog geen twee maanden de tijd heeft een zwakte in het systeem te ontdekken. Hierdoor is de kans groot dat niemand met het prijzengeld aan de haal zal kunnen gaan, al maakt de één miljoen dollar het wel erg aanlokkelijk de uitdaging aan te gaan.

appleBeveiliginghackios 9mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen