Nieuws, Tips

Vermijd extra kosten door iOS 9 Wifi Assist

Terwijl iOS 9 enkele handige nieuwe functies introduceerde, is het niet al goud wat blinkt. Eén welbepaalde functie steelt zelfs wat van je zuurverdiende goud.

Vorige week werd iOS 9 op de wereld losgelaten. Terwijl het besturingssysteem voor velen naadloos werkt, kregen sommigen enkele problemen te verwerken. In enkele gevallen kon een iPhone of iPad niet meer opstarten. Gelukkig valt dat nog makkelijk te verhelpen. Een andere nieuwe functie zorgt er echter voor dat je niet alleen eens zal zuchten, maar dat je aan het einde van de maand misschien bestolen bent.

Eén van de nieuwe functies, Wifi Assist, zorgt er namelijk voor dat je altijd optimaal verbonden bent met het internet. Wordt het wifi-signaal te zwak, dan zal de functie je toestel verbinding laten maken met het mobiele netwerk om lange laadtijden te vermijden. Handig en eveneens naadloos. Aangezien gebruikers het echter niet merken, kan deze kleine toevoeging er echter voor zorgen dat je veel meer mobiel internet gaat verbruiken dan er in je abonnement of bundel zit.

Gelukkig valt ook dit snel op te lossen. Ga daarvoor naar instellingen, mobiel netwerk, blader naar beneden en zet de schakelaar voor “Wifi-assistentie” uit. Uiteraard verlies je hiermee wel de voordelen van de functie, zoals een lichtjes betere batterij omdat je toestel niet alle moeite van de wereld moet doen om er toch maar dat beetje wifi-signaal uit te persen.

appleios 9iphonemobieltipupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen