Nieuws

Rdio is failliet en stopt ermee

Streamingdienst Rdio kan niet langer mee in de concurrentiestrijd met diensten als Spotify en Deezer. Het legt het bijltje erbij neer.

Rdio had het water al langer aan de lippen staan. De verhitte concurrentiestrijd met streamingdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music doet het bedrijf nu finaal de das om. Vorige week vroeg Rdio het faillissement aan. Meteen was er echter Pandora om het bedrijf, en vooral diens technologie, over te nemen.

Vanaf vandaag neemt Rdio geen nieuwe abonnees meer aan. Zij die wel nog genieten van een premium account kunnen hun betaalde maand nog uitdoen, alvorens hun abonnement automatisch wordt stopgezet. Zij worden dan teruggebracht naar de gratis versie met advertenties. Binnen afzienbare tijd wordt de volledige dienst stopgezet.

Gratis en goedkoop

Rdio liet al weten dat het zijn gebruikers binnenkort nog zal informeren over de toekomstplannen en handleidingen om Rdio data en afspeellijsten te exporteren. Die informatie zal waarschijnlijk kunnen gebruikt worden om bij nieuwe baas Pandora te genieten van soortgelijke diensten.

Pandora is momenteel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië en focust zich enkel op radiostations. Daardoor kan het in deze landen genieten van soepele belastingvoordelen. Met de klantendatabase en technologie van Rdio zal het nu op een goedkope manier ook kunnen meespelen op de muziekstreammarkt.

apple musicbusinessdeezerfaillietontspanningrdiospotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen