Nieuws

Samsung bouwt batterijen voor Chinese elektrische wagens

De Chinese industrie van elektrische wagens is momenteel volop in opmars. Samsung SDI wil er vroeg bij zijn en strikt een deal met één van de grootste Chinese autofabrikanten.

Vorig jaar kondigde Samsung SDI, de batterijmakende tak van de Samsung Group, een nieuwe elektrische batterijenfabriek aan. Hiermee wou het bedrijf wereldleider worden op het vlak van zowel kleine als middelgrote en grote batterijen. Deze strategie kwam kort nadat de Chinese overheid bekend maakte dat het vijf miljoen elektrische wagens en hybrides op zijn wegen wou hebben rondrijden tegen 2020. Hierna kende de Chinese industrie van elektrische auto’s een heuse opmars en er wordt verwacht dat China dit jaar de meeste elektrische wagens ter wereld geproduceerd zal hebben.

[related_article id=”173296″]

Nu, een klein jaar later, weet Samsung SDI een deal te strikken met één van de grootste Chinese fabrikanten van elektrische wagens, namelijk JAC Motors. Deze fabrikant behoort tot de top 10 autoverkopers van het land en verkocht vorig jaar maar liefst 500.000 wagens. Samsung SDI zal begin volgend jaar van start gaan met het leveren van ronde batterijcellen voor de nieuwe iEV6S van JAC. Dit wordt de eerste elektrische SUV in China die verder kan rijden dan 250 kilometer en er wordt verwacht dat het bedrijf miljoenen batterijen per maand zal nodig hebben voor het produceren van zijn gloednieuwe auto.

Behalve aan JAC Motors, levert Samsung SDI zijn batterijen ook aan de Yutong Group, welke wereldwijd de grootste leverancier van bussen is. Ook werkt de batterijenfabrikant samen met de Chinese vrachtwagenfabrikant Foton Motor Company. “We willen marktleider blijven in de groeiende markt van Chinese elektrische wagens,” besluit Cho Nam-Seong van Samsung SDI.

batterijbusinesschinaConnected Carjac motorssamsungsamsung sdi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen