Nieuws

Dell checkt je pc op malware tijdens opstarten

Dell presenteert software die door middel van de cloud je pc checkt op malware tijdens het opstarten.

Het gaat om de nieuwe Dell Data Protection Endpoint Security Enterprise. De software zorgt voor een BIOS-verificatie bij het opstarten waardoor gebruikers er zeker van mogen zijn dat hun computer vrij is van malware.

De BIOS-verificatie werkt door de geïnstalleerde firmware te vergelijken met gegevens in de Dell BIOS lab. Concreet: een ‘afdruk’ van de BIOS wordt vergeleken met een officieel equivalent. Als de twee overeenkomen is er geen sprake van een malware-infectie.  Het hele proces gebeurt in de cloud, in plaats van op het toestel zelf. Zo kunnen gebruikers er zeker van zijn dat de test plaatsvindt in een veilige omgeving, in plaats van op een mogelijk geïnfecteerde pc.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van technologie van het Amerikaanse Cylance, gespecialiseerd in cybersecurity. Cylance hanteert het zogenaamde machine learning, een vorm van artificiële intelligentie, om preventief te kunnen handelen tegen bedreigingen.

Dr. Kevin Curran, seniorlid van het Institute of Electrical and Electronics Engineers, noemt het beveiligingssysteem een goede evolutie voor cyber security: “Dit is belangrijk omdat aanpassingen in de BIOS aanvallers zou toelaten om malware te planten die alle bekende anti-malwaremechanismen zou omzeilen. Het zou hen toelaten om het geïnfecteerde systeem te bezitten, en daarom is het belangrijk om de integriteit van de BIOS te controleren.”

De technologie zal aanwezig zijn op Dell-toestellen met een Intel-chipset van de zesde generatie; daarbij horen voorlopig Dell Precision, OptiPlex en XPS pc’s, en Dell Venue Pro tablets.

anti-malwareBeveiligingbeveiligingcloudbeveiligingdell

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen