Nieuws

Seagate presenteert snelste SSD ter wereld

De snelste SSD maakt data over aan een snelheid van 10 GB per seconde.


Seagate kondigt ’s werelds snelste SSD-schijf aan. De schijf kan data doorsluizen aan een denderende 10 GB per seconde, wat volgens Seagate ongeveer 4 GB sneller is dan de vorige nummer één.

De solid state drive is gericht op bedrijven, en is gebaseerd op de NVMe-interface, wat staat voor Non-Volatile Memory express. Met die specificaties kan een veel eenvoudigere taal dan het gebruikelijke SATA worden gebruikt om flashapparaten te laten communiceren en kan de datatransfer veel sneller verlopen.

Het apparaat is daarnaast compatibel met Open Compute Project-specificaties. Het Open Compute Project verzamelt open source hardwarespecificaties van een datacenter, waardoor de SSD dus compatibel is met hyperscale datacenters.

Uit de recordsnelheid van Seagate’s SSD kunnen vooral cloudproviders en webapplicaties profijt slaan. “Hypothetisch gezien wilt een bedrijf zoals Netflix of YouTube of Hulu de snelheid waarmee ze inhoud kunnen leveren maximaliseren, aangezien ze zo meer mensen tegelijkertijd kunnen bereiken,” zegt een woordvoerder van Seagate. “[De nieuwe SSD] kan twee derde of 66% sneller presteren, dus kunnen ze 66% meer data streamen per seconde.” [related_article id=”177870″]

Naast de 10 GBps SSD voor een PCI-Express slot met 16 kanalen, is Seagate ook bezig met een tweede SSD voor PCI-Express slots met 8 kanalen. Daarmee biedt Seagate een iets trager, maar minder prijzig alternatief. Verkoopprijzen zijn overigens nog niet bekend, maar beide producten zouden in de zomer van 2016 gelanceerd worden en staan morgen tentoon op de Open Compute Project Summit 2016 in Californië.

Op 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.businessmeetsit.be.

nvmeseagatesolid state drivessd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600