Nieuws

Iedereen mag voortaan publiceren in Apples News App

Apple gooit zijn News App open voor het grote publiek. Voortaan kan iedereen die iets te zeggen heeft in theorie zijn nieuws aanbieden via de applicatie.

Apple lanceerde de News App in de herfst van vorig jaar. De applicatie staat standaard voorgeïnstalleerd op toestellen met iOS. Tot nu mochten alleen Apple en een selecte groep partners waaronder grote namen zoals The New York Times en CNN content aanbieden via de applicatie. Nu Apple van gedachten is veranderd kan in theorie iedereen met een nieuwsaanbod de app inzetten om dat aanbod aan de man te brengen. Dat weet Techcrunch.

Ter ondersteuning van de open visie zal Apple een documentformaat uitrollen waar redacteurs rekening mee moeten houden. Het Apple News Format is compatibel met tekst, foto’s, video’s en animatie. Wie zich daar niet mee wil bezig houden kan een RSS-feed doorsturen naar de News Publisher, een applicatie die dan verder al het nodige zal doen.

Naar goede gewoonte gooit Apple het platform niet helemaal open. De techreus houdt de controle over de News App en enkel wie goedgekeurd wordt mag ook echt dingen publiceren. Dat naar analogie met de app store, waar Apple ook met ijzeren hand regeert.

De vraag is hoe vrijwillig de zet van Apple is. De News-applicatie lijkt tot nu toe niet echt een succes. Apple concurreert als nieuwscurator met gevestigde waarden zoals Flipbook maar vooral Facebook. Verder lijken lezers niet zo geneigd om veel persoonlijke informatie te delen en ook dat laat zich voelen. Accurate gebruikersinformatie is essentieel voor gerichte advertenties en de bijhorende inkomsten.

Wat het openstellen van de News App voor ons betekend is nog niet duidelijk. Voorlopig is de applicatie hier niet beschikbaar, maar vermoedelijk komt daar snel verandering in.

appleipadiphonenews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen