Nieuws

Spotify rondt kaap van 30 miljoen abonnees

Net als vorig jaar ziet Spotify zijn aantal abonnees stijgen. Toch doet ook de concurrentie van de muziekdienst het verre van slecht.

spotify

Ondanks de vele rivalen van Spotify die de voorbije jaren zijn gelanceerd, blijft de muziekdienst het erg goed doen. Waar de service in 2014 nog 10 miljoen en vorig jaar 20 miljoen betalende klanten had, heeft Spotify nu de kaap van 30 miljoen abonnees kunnen ronden. Het bedrijf liet niet weten hoeveel mensen de dienst gratis gebruiken, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit aantal gestegen zijn ten opzichte van de 75 miljoen gebruikers van vorig jaar.

Toch willen deze positieve resultaten niet zeggen dat Spotify zijn concurrentie volledig aan het overschaduwen is. Apple Music heeft bijvoorbeeld op slechts zes maanden tijd tien miljoen muziekliefhebbers naar zich toe weten te trekken. In tegenstelling tot Spotify heeft de dienst van Apple geen gratis versie, waardoor het hier om tien miljoen betalende klanten gaat.

Bovendien hebben verschillende concurrenten van Spotify exclusieve contracten met artiesten weten te klissen en weigeren sommige zangers hun muziek te delen via Spotify. Zo haalde Taylor Swift in 2014 haar volledige repertoire van Spotify en ging Prince in de clinch met Spotify en Rdio. Spotify doet er dan ook goed aan de harten van artiesten terug te winnen, wil de dienst in de toekomst zijn abonnee-aantal zien blijven stijgen.

abonneesappleapple musicmuziekontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen