Nieuws

Zo update je je Kindle manueel

Tot 22 maart gaf Amazon je de tijd om je Kindle over-the-air up te daten. Gelukkig bestaat er eveneens een manuele manier om je Kindle terug up-to-date te krijgen.

Eerder rapporteerden we dat je Kindle niet langer toegang zou hebben tot draadloze functies indien je het toestel niet updatete. Tot 22 maart bood Amazon daarvoor een over-the-air update aan. Deze dag ligt ondertussen achter ons, maar met behulp van een manuele update kan je alle functies van je Kindle alsnog herstellen.

Huidige softwareversie

Allereerst dien je te controleren of je Kindle daadwerkelijk niet langer up-to-date is. Dit kan je doen door via het menu naar de instellingen van je toestel te gaan. Vergelijk het versienummer van je e-reader met deze die op de helppagina van Amazon staat. Is het versienummer van jouw toestel lager dan die online staat, dan is een manuele update aan de orde.

Ook zal je weten dat je Kindle niet langer up-to-date is wanneer je continu door foutmeldingen wordt lastiggevallen dat je Kindle niet meer met internet kan verbinden.

[related_article id=”178586″]

Manuele update

Om je Kindle manueel up te daten, dien je naar deze helppagina van Amazon te gaan. Zoek naar jouw type toestel en de softwareversie die het bevat en download de bijhorende software. In sommige gevallen zal je meerdere updates moeten downloaden en installeren.

Hierna dien je je Kindle met behulp van een USB-kabel in je computer te pluggen. Eenmaal het toestel op je drive verschijnt, kan je de updatebestanden naar de map van je Kindle kopiëren. Let erop dat de bestanden in de hoofdmap terechtkomen en niet in één van de submappen.

Eenmaal de bestanden naar je e-reader zijn gekopieerd, kan je het toestel terug loskoppelen van je pc. Navigeer in je Kindle via het menu naar update. Het toestel zal je verwittigen wanneer de update is afgerond.

amazone-readerkindlemobielontspanningtip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600