Nieuws

Standaardabonnement Netflix wordt duurder

Terwijl nieuwe abonnees reeds 10 euro moeten betalen voor een Netflixabonnement, wordt deze prijs binnenkort ook standaard voor oude leden.

De Netflix-catalogus krimpt elk jaar, toch stijgen de prijzen. De videostreamingdienst vecht nu al enkele jaren een bittere strijd uit met concurrenten HBO en Amazon en dat laat zich voelen. Netflix wil klanten lokken met kwaliteit over kwantiteit, en probeert zo veel mogelijk exclusieve content aan te bieden. Titels die concurrenten ook hebben, laat het daarbij graag los.

Voor de gebruikers laat zich dat meer en meer voelen in de portemonnee. In augustus liet de dienst al weten dat nieuwe abonnees voor het standaardabonnement het nieuwe tarief van 9,99 euro moeten gaan betalen. Oude klanten kregen uitstel van executie.

Vanaf begin mei zullen ook bestaande abonnees op het nieuwe tarief van 9,99 euro worden overgezet. Wanneer de prijsverandering exact voor jou wordt doorgevoerd, kan je nagaan in de accountinstellingen. De prijzen voor Basic en Premium blijven wel ongewijzigd, respectievelijk 7,99 euro en 11,99 euro.

Het is onwaarschijnlijk dat veel klanten hun abonnement zullen opzeggen, aangezien de prijsstijging al bij al nog meevalt, vergeleken bij hoe vaak mensen de dienst gebruiken. Netflix is bijna op zijn eentje verantwoordelijk voor de massale uitbraak van binge watching. De dienst zal zijn klanten binnenkort nog een bericht sturen met meer uitleg.

amazonbingehbonetflixontspanningstreamen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen