Nieuws

Acer toont Macbook-rivaal Aspire S13

Acer wil met de Aspire S13 een Macbook-alternatief in de markt zetten aan de helft van de prijs van de concurrent.

De Aspire S13 is volgens Acer hét toestel voor de consument die design en prestaties wil, maar daar geen arm noch een been voor wil betalen. De Taiwanese fabrikant stelt het toestel met enige trots voor op het Next-event in New York.

De S13 combineert dus een strakke vormgeving met stevige ingewanden. Dat vertaalt zich in een licht toestel dat op z’n dikste punt 1,46 mm meet en inweegt op 1,43 kg. De laptop ziet er stijlvol uit met metalen toetsen en een mooie afwerking. Het 13 inch-full HD-scherm is eveneens van degelijke kwaliteit.

Binnenin de dunne behuizing vinden we een Core i-processor van Intel (tot Core i7), tot 8 GB aan RAM en een SSD met een capaciteit tot 512 GB. De batterij gaat tot 13 uur mee volgens Acer, al moet je dan wel voor het optionele krachtigere batterijpack kiezen. Acer zal de laptop vanaf mei verkopen en dat vanaf 799 euro. Voor een toestel met een dergelijk uiterlijk is dat een bijzonder scherpe prijs. De laptop is verder uitgerust met wifi ac met MU-MIMO-ondersteuning, usb 3 type c alsook gewone usb 3-poorten en een optioneel aanraakscherm.

Compromissen

Natuurlijk maakte Acer compromissen. In de praktijk koop je hier geen laptop van Macbook-allooi. Hoewel de computer beslist mooi is, werd hij vervaardigd uit (bewerkt) plastic. Ook de relatief brede schermrand geeft weg dat het hier om een iets betaalbaardere laptop gaat.

aceraspire S13laptopnext2016

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen