Nieuws

Acer zet in op batterijleven en gezondheid met mobiele line-up

Acer vergroot zijn mobiele line-up met de Liquid Zest Plus, een betaalbare smartphone met een batterij van 5.000 mAh. Verder heeft het ook enkele nieuwigheden voor sportievelingen in petto.

Acer pakt op het Next-event in New York uit met de Liquid Zest Plus, een 5,5 inch smartphone met een enorme batterij van 5.000 mAh. De telefoon zou volgens CEO Jason Chen een autonomie van 2 dagen halen. Wat daar in de praktijk van aan is, moeten we afwachten. Sony bewerkstelligt een dergelijke autonomie met veel kleinere batterijen dankzij slimme software, dus als de Acer-ingenieurs de bal niet hebben misgeslagen moet de claim zeker haalbaar zijn. De Liquid Zest is bovendien Quickcharge-compatibel

Geavanceerde autofocus

Het toestel draait Android 6.0 Marshmallow en heeft een Medtiatek (MT6735)-processor aan boord, bijgestaan door 2 GB aan RAM. Met 175 gram is de telefoon niet verderlicht te noemen. De hoofdcamera telt 13 MP en krijgt een combinatie van laser-autofocus en phase detection-autofocus mee. Die staat garant voor een snelle focus, al suggereert een korte hands-on dat je geen spectaculaire resultaten hoeft te verwachten. De focus verleggen van een object dicht bij naar ééntje veraf gaat niet zo snel als bij pakweg de Galaxy S7 van Samsung, die gelijkaardige technologie gebruikt.

Fitnesstracker

Daarnaast introduceert de Taiwanese fabrikant ook een nieuwe wearable: de Liquid Jade Fit. Die armband is in feite een uitgebreide fitnesstracker. Het toestel meet continu je hartslag maar dat zou geen negatieve impact mogen hebben op de batterij. Hoe lang de armband het precies op één lading uithoudt weten we momenteel niet.

Fietsdashcam

Tot slot kregen we de Xplova X5 fietscomputer te zien, een toestel dat de gebruikelijke taken van een fietscomputer vervult maar terwijl ook een soort slimme dashcam is. De ingebouwde camera van de X5 begint zelf te filmen wanneer er aan een aantal vooraf ingestelde parameters voldaan is. Zo kan je kiezen voor automatische opnames wanneer je een minimumsnelheid overschrijdt of wanneer de X5 detecteert dat je een interessant uitzicht of een mooi monument nadert. In tandem met de Liquid Jade Fit kan de Xplova X5 bovendien beginnen filmen wanneer je hartslag de lucht in gaat.

De toestellen zijn allemaal in de loop van dit jaar beschikbaar. De exacte prijzen voor de Benelux kennen we op het moment van dit schrijven nog niet.

acermobielnext2016

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen