Nieuws

Samsung werkt aan draadloze VR-headset zonder smartphone

Samsung stort zich volledig in virtual reality. Het wil de concurrentie aangaan met Oculus en HTC, maar dan met een toestel dat volledig onafhankelijk zal zijn van een PC of smartphone.

Nu ook Samsung virtual reality meer dan ooit serieus neemt, wordt het echt menens. De Koreaanse reus neemt het rechtstreeks op tegen Oculus en HTC met een headset waar geen telefoon of aparte pc aan te pas komt, zo weet Variety.

Samsungs VR-ambities gaan duidelijk verder dan een bril die dient als accessoire voor zijn vlaggenschiptelefoons. Nu concurrent HTC duidelijk een versnelling hoger schakelt, begint ook Samsung aan de race. Opvallend is wel dat het in die race ook Oculus zal moeten verschalken. De maker van de Oculus Rift werkte nog samen met Samsung aan een platform voor Samsungs Gear VR.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk een samenwerking met Oculus, dat ondertussen in eigendom is van Facebook. Op die manier zou Samsung opnieuw de hardware voor de headset kunnen ontwikkelen en Oculus het softwareplatform. Dat Samsung en Facebook elkaars producten best wel weten te waarderen, bleek nog op Samsungs persconferentie op MWC.

Het Koreaanse bedrijf maakte zijn plannen bekend op zijn eigen ontwikkelaarsconferentie in San Fransisco: “We werken aan draadloze, volwaardige VR-apparaten die niet noodzakelijk met een smartphone werken. Daarnaast werken we ook aan een manier om handbewegingen te registreren in VR,” zo verklaarde Injon Rhee, vice-president van Samsung.

gear vrhtcoculus riftsamsungvirtual realityvive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen