Nieuws

Leica lanceert peperdure digitale camera zonder LCD-scherm

Gelekte beelden van de nieuwe Leica M-D Typ 262 tonen een digitale camera zonder LCD-scherm om je foto's op te bekijken, die evenveel kost als een degelijke tweedehands auto.

 

Tegenwoordig zijn wegwerpcamera’s waarop je je foto’s niet kan zien vooraleer ze ontwikkeld zijn weer hip, maar fabrikant Leica waagt zich toch aan een grote gok met de M-D Typ 262. De digitale camera, die waarschijnlijk volgende maand zal worden voorgesteld, heeft net zoals een wegwerpmodel geen LCD-scherm. Dat laten althans de gelekte beelden zien die zijn komen bovendrijven.

Leica is niet aan zijn proefstuk toe met de M-D Typ 262. In 2014 bracht het eveneens een M-serie digitale camera uit zonder LCD-display, maar dat was in tegenstelling tot het huidige toestel een limited edition. De gelijkenissen met een wegwerpcamera houden trouwens niet op bij het ontbreken van een beeldscherm: er zal ook een klassiek duimwieltje aan de rechterkant zitten waarmee je een foto opdraait. De Duitse fabrikant zet de M-D Typ 626 voor 5.940 euro in de etalage, toch zo’n 800 euro meer dan de technologisch gezien gelijkaardige M Typ 262.

digitale cameralcd-schermleicaontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen