Nieuws

Voetbalclub gaat supporters biohacken

Een Argentijnse voetbalclub wil chips inplanten in de schouder van supporters. Zij zouden zo sneller toegang kunnen krijgen tot het stadion.

Club Atletico Tigre, een Argentijnse voetbalclub uit Buenos Aires, heeft een opmerkelijk plan. De club wil zijn supporters gaan uitrusten met chips in de schouder, waardoor zij sneller toegang zouden krijgen tot het stadion. Ezeqiel Rosino, directeur bij de club, heeft zich opgeofferd als proefkonijn; hij liet de chip inplanten onder zijn tattoo van de club.

[related_article id=”176124″]Rosino stelt de supporters alvast gerust door te zeggen dat de chip enkel enkele stukjes basisinformatie zou bevatten, en fans niet kan opsporen. Ondanks het experiment is het lang niet zeker dat dergelijke technologie zal doorbreken en of die überhaupt wel toegestaan is. Verschillende gezondheidsagentschappen en voetbalbonden zullen zich eerst moeten uitspreken over het plan.

Biohacking is zeker niet nieuw. Vaak gaat het bij deze praktijken om chips die in vingers worden ingeplant om zo makkelijker een auto of huisdeur te ontgrendelen. Moderne technologie is ook de voetbalwereld niet vreemd. Adidas biedt bijvoorbeeld reeds zelfbindende schoenen aan, terwijl de UEFA al vrij ver staat met de implementatie van doellijntechnologie. Ook VR staat op het punt de voetbalwereld te betreden.

biohackbiohackingvoetbalWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen