Android Wear krijgt grootste update sinds lancering

Google bereidt de grootste update voor Android Wear voor sinds de lancering van het besturingssysteem voor wearables twee jaar geleden.

Smartwatches blijven een nicheproduct, maar dat houdt Google niet tegen om Android Wear verder te ontwikkelen. Op ontwikkelaarsconferentie I/O geeft het een voorproefje van een grote nieuwe update voor het platform, dat zowel met Androidsmartphones als de iPhone compatibel is.

Android Wear 2.0 zal in de herfst worden uitgerold, maar ontwikkelaars kunnen er binnenkort al mee aan de slag. Het is de grootste update voor het besturingssysteem voor wearables sinds de lancering in 2014, aldus David Singleton, de verantwoordelijke voor wearables bij Google. De focus van de update ligt op informationpeople en health.

Vergelijkbaar met de Apple Watch krijgt Android Wear verbeterde complications, de widgets met extra informatie die je op je watchface kan weergeven. Momenteel zijn er al watchfaces met complications beschikbaar, maar die kan je zelf niet aanpassen. Met de update kan elke app voortaan informatie weergeven op eender welke watchface.

Ook converseren via je slim horloge wordt met de update beter. Net als de nieuwe berichtenapp Allo krijgt Android Wear een smart reply-functie die kant-en-klare antwoorden voorspelt om naar je contacten te sturen. Verder is de handschriftherkenning verbeterd en werd een klein toetsenbordje toegevoegd waarmee je kan swipen.

Op vlak van health zal je Android Wear-horloge binnenkort automatisch kunnen herkennen wanneer je begint te sporten. Jij begint te lopen en je horloge begint je inspanning op te volgen. Het meten van je activiteit vereist geen koppeling met je smartphone, zodat je die gerust kan thuis laten wanneer je gaat hardlopen. Helemaal nieuw is dat niet, heel wat fitness trackers werken stand-alone, maar het geeft Android Wear een extra troef tegenover deze trackers.

Ook andere apps zullen na de update zelfstandig kunnen werken op het horloge via een wifi- of 4G-verbinding, afhankelijk van wat je horloge ondersteunt. Externe fitnessapps zullen hun gegevens kunnen delen met Google Fit en kunnen ook muziek streamen zonder smartphone in de buurt.

 

android weargooglegoogle i/o 2016mobielontspanningsmartwatchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600