Nieuws

Solar Impulse voltooit tocht over Atlantische Oceaan

Voor het eerst heeft een vliegtuig de tocht over de Atlantische Oceaan afgerond door uitsluitend gebruik te maken van zonne-energie.

Maandag 20 juni begon de Solar Impuls aan een historische vlucht: een tocht over de Atlantische Oceaan. Bertrand Piccard vertrok met het zonnevliegtuig in New York en landde na een vlucht van 71 uur en 8 minuten in Seville, Spanje. Dit is de tweede langste vlucht die de Solar Impulse tot nu toe heeft afgerond en zorgt ervoor dat het vliegtuig 90 procent van zijn reis rond de wereld heeft voltooid.

[related_article id=”182511″]

“De tocht over de Atlantische Oceaan heeft altijd symbool gestaan voor een reis van de oude naar de nieuwe wereld. Iedereen heeft geprobeerd de oceaan over te steken met verschillende voertuigen. Nu is dit voor het eerst gebeurd met een volledig elektrisch vliegtuig. Wij willen symbool staan voor de nieuwe wereld, een wereld met groene energie,” vertelt Bertrand Piccard na zijn historische vlucht.

De vlucht over de Atlantische Oceaan is de vijftiende tocht die de Solar Impulse heeft gemaakt. Het zonnevliegtuig zal hierna naar Griekenland of Egypte vertrekken. Na nog eens drie vluchten landt de Solar Impulse in Abu Dhabi, waar de wereldreis in 2015 van start ging.

“Succes zal worden gemeten aan de hand van het aantal kilometers dat we afleggen, maar zal voornamelijk worden bepaald door het aantal mensen dat we hebben geïnspireerd om hun dromen te volgen en de wereld een betere plaats te maken,” staat de lezen in de blogpost van het Solar Impulse-team.

groene energiesolar impulsevliegtuigWetenschapzonne-energie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen