Nieuws

iPhone 7 krijgt meer opslag dan ooit

Een nieuw lek suggereert dat de nieuwe iPhones die dit jaar gelanceerd worden met een grotere opslagcapaciteit zullen komen. Zeg maar vaarwel aan 16 GB flashgeheugen.

Volgens een Chinese website verdwijnt de 16 GB als kleinst mogelijk opslag voor de iPhone 7. Omdat software voor telefoons alleen maar groter wordt, en we onze telefoons almaar zwaardere taken opleggen, lijkt het een natuurlijke evolutie. In feite, zelfs het 64 GB-model moest eraan geloven.

Kat in zak

16 GB is al jarenlang een krappe optie voor de iPhone. Leuk dat Apple 4K-video naar zijn telefoons brengt, maar wat moet je er in hemelsnaam mee aanvangen als je een beperkte hoeveelheid geheugen hebt dat ook nog eens niet uitbreidbaar is?

Apple gebruikte de 16 GB-optie vooral om gebruikers toch te doen overwegen om een duurdere telefoon met meer flashgeheugen te kopen. Nu merkt het echter dat je 16 GB echt niet meer te verantwoorden valt. Bovendien zal ook het iOS-besturingssysteem mettertijd groter worden waardoord updates voor de 16 GB iPhone 7 op termijn moeilijk zouden worden.

32, 128, 256

Daarom kiest het bedrijf uit Cupertino voor een 32 GB-model als telefoon met de kleinste hoeveelheid geheugen. Opvallend is dat het bedrijf volgens de geruchten zelfs 64 GB links zou laten liggen. De volgende twee modellen krijgen in één keer 128 Gb en 256 GB.

Apple is niet het enige bedrijf waarvan verwacht wordt dat het 16 GB zou willen schrappen. Google zou hetzelfde van plan zijn met de toekomstige Nexus-telefoons waar HTC aan werkt. Android zit in volledig in hetzelfde schuitje als iOS.

Space black

Naast de verhoogde hoeveelheid opslag zou Apple ook opnieuw een zwarte iPhone willen lanceren. Dat is al geleden sinds de iPhone 5S. De kleuren waaruit je kan kiezen worden dus: Silver, gold, rose gold, space grey en space black

16 gbgeruchteniosiphone 7mobielopslagcapaciteitsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen