Nieuws

Hoe Netflix wil inzetten op virtual reality

Stranger Things is een nieuwe serie van Netflix die door critici goed wordt ontvangen. In virtual reality ziet de serie er nog indrukwekkender uit.

Netflix heeft wederom een steengoede serie uitgebracht, namelijk Stranger Things. In de tv-serie verdwijnt een jongen door bovennatuurlijke krachten, waarna zijn vrienden en familie proberen hem te vinden en redden. De tv-serie heeft een mysterieuze en griezelige sfeer, wat perfect past bij virtual reality. Netflix heeft daarom een spannende scène uit de serie gepubliceerd voor Google Cardboard, al kan je de clip ook bewonderen zonder VR-bril.

Spannende videoclip

In de videoclip van twee minuten wordt de kracht van virtual reality op een mooie manier tentoongespreid. In de scène wordt je in de schoenen van de moeder van het vermiste jongetje geplaatst. Via kerstverlichting en een telefoon kan de jongen met zijn moeder communiceren, terwijl een monster haar doorheen een huis achtervolgd. Vergeet vooral niet achterom te kijken aan het einde van de clip voor het spannende einde.

Virtuele woonkamer

Dit is niet de eerste keer dat Netflix zich waagt aan virtual reality. Eind vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het een VR-app uitbracht voor de Gear VR. Wie een compatibele smartphone van Samsung en VR-bril heeft, kan hierdoor in een virtuele kamer naar Netflix kijken.

Jammer genoeg is de kwaliteit van films in de virtuele ruimte wel beperkt tot 720×480 pixels. Netflix zegt zelf dat dit komt doordat 720p de hoogste resolutie is die je momenteel van VR moet verwachten. Er doen echter eveneens geruchten de ronde dat het bedrijf deze beslissing heeft genomen om te voorkomen dat je een kopie van hoge kwaliteit kan maken.

Een laatste manier waarop Netflix virtual reality met zijn diensten integreert, is met een virtuele winkel. In de Netflix Zone kan je films en series uitkiezen met een HTC Vive. De virtuele ruimte heeft een nostalgisch kantje doordat het eruit ziet als een klassieke videotheek uit de tijd van weleer.

gear vrnetflixontspanningsamsungvirtual reality

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen