Nieuws

Netflix wil datalimieten illegaal maken

Streamingdienst Netflix ageert tegen de datalimieten die providers opleggen aan klanten.

In een brief aan de Amerikaanse federale commissie die over communicatie gaat, heeft Netflix er op aangedrongen om datalimieten te verbieden. Het wil dat dit zowel gebeurt voor vaste internetverbindingen, als voor lage datalimieten op mobiele netwerken.

De reden waarom Netflix datalimieten aanklaagt is niet ver te zoeken: een beperking op het aantal bytes dat een telecomklant kan binnenhalen, kan nefast zijn voor de werking van de streamingdienst. Zelf argumenteert het bedrijf het zo: “Datalimieten (en in het bijzonder lage datalimieten) en kostenberekeningen gebaseerd op het verbruik van een klant ontmoedigen de consumptie van breedband en kan de mogelijkheid belemmeren van sommige gezinnen om internettelevisie te kijken op de manier en in de hoeveelheid dat ze zouden willen,” aldus Netflix.

Daarnaast stelt de dienst dat beperkingen op het aantal data dat een gebruiker kan binnenhalen geen nuttige bestaansreden lijken te hebben, aangezien het een ineffectief middel is om netwerkcongestie te beheersen. De federale commissie heeft nog niet gereageerd op het voorstel van Netflix.

datalimietnetflixontspanningtelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen