Nieuws

Lenovo sleutelt aan Surface-rivaal met Kaby Lake-chip

Lenovo werkt aan een hybride laptop in de voetsporen van de Microsoft Surface. Volgens gelekte informatie krijgt het toestel de nieuwste generatie Intel-chip mee.
De Lenovo Miix 510

Lenovo heeft nog maar een maand geleden een twee-in-een toestel op de markt losgelaten, de Miix 510, maar volgens geruchten zou de Chinese fabrikant al een opvolger klaarstomen. De website Winfuture heeft de hand kunnen leggen op foto’s en informatie van de Miix 520.

Op het vlak van design en uiterlijk lijken de 510 en de 520 niet al te veel te verschillen. Binnenin zijn er wel wat verbeteringen aangebracht: de Miix 520 zou met een Intel Core Kaby Lake-processor uitgerust worden. Verder trekt Lenovo ook de mogelijke RAM op van 8 GB naar 16 GB, voegt een vingerafdruksensor toe, en versterkt de batterij van 8 naar 10 uur uithoudingsvermogen.

Net zoals de 510 mag je een 12,3 inch scherm verwachten met een resolutie van 1.920 x 1.200, geleverd met een optioneel toetsenbord en een stylus. De grootste verbetering van de opvolger is de Kaby Lake-chip. De zevende generatie Intelprocessors bieden een relatief kleine snelheidsverbetering ten opzichte van de voorgaande chips en zijn vooral op het vlak van energie-efficiëntie een grote stap vooruit.

hybride laptopkaby lakelenovomiix 520

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen