Nieuws

Man ‘bewijst’ met zelfgemaakte raket dat aarde een frisbee is

Een Amerikaanse man, een zogenaamde ‘flat earther’, gelooft niet dat onze planeet rond is. Dus hij besloot om zichzelf meer dan vijfhonderd meter hoog te lanceren.

Al op jonge leeftijd leren we op school dat de aarde een bol is. Een broodjeaapverhaal, zo beweert de Flat Earth Society. Deze internationale gemeenschap gelooft er steevast in dat de aarde niet rond is, maar plat. Zo ook Mike Hughes, en om dat te bewijzen wil hij ver gaan. Zo ver, dat hij besloot om zichzelf de lucht in te lanceren. Zo doet hij zijn bijnaam als ‘Mad Mike’ alle eer aan. Hij is er immers van overtuigd dat de ruimte niet bestaat.

https://www.youtube.com/watch?v=lkKChMXJ3TM

Zelfgebouwde raket en lanceerplatform

Eigenlijk wilde de Amerikaan zich al in november lanceren, maar het evenement werd keer op keer uitgesteld. Deze zaterdag was het menens voor de 61-jarige ‘Rocketman’. In een zelfgebouwde raket met opschrift ‘onderzoek platte aarde’ lanceerde hij zichzelf in de Mojavewoestijn, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De lancering vond plaats op een lanceerplatform die hij had gebouwd van een motorhome. Mad Mike haalde zo een hoogte van 571,5 meter met een topsnelheid van 563 kilometer per uur.

[related_article id=”223047″]

De landing verliep minder zacht dan gehoopt. Met behulp van twee parachutes raakte de man terug op vaste bodem, maar hij moest even verzorgd worden door de hulpdienst die hij had voorzien. Ondanks zijn gekke stunt is hij er uiteindelijk vanaf gekomen met een zere rug. “Deze raket kan je op tien verschillende manieren doden”, vertelde hij nadien. “Natuurlijk was ik bang van de dood, want anders ben je een idioot. Het was heel eng, maar ik was de verhalen beu dat ik het niet zou durven of zelfs geen raket zou gebouwd hebben. Ik heb uiteindelijk al mijn moed bijeengeraapt.”

Stap 2: gouverneur van Californië

Hughes gaf meer dan 20.000 dollar uit aan het project. Zijn stunt betekent amper fase één van zijn ultieme doel: met een échte raket naar de ‘zogenaamde’ ruimte gaan, zodat hij met zijn eigen ogen kan vaststellen dat de aarde plat is. Om dat doel te bereiken, gaat hij zichzelf kandidaat stellen voor gouverneur van Californië. In augustus wil hij alvast nog eens hoger gaan, deze keer met een ‘rakon’, een kruising tussen een ballon en een raket. Dan wil hij een hoogte van een kilometer bereiken.

flat earth societyraketWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen