Nieuws

Privédetectives Jeff Bezos; “Saudi-Arabië hackte Bezos’ telefoon”

Jeff Bezos lijkt af te rekenen met heel wat chantage- en afpersingspraktijken. Eerder al lekte de National Enquirer privéberichten van Bezos, en deze keer is het Saudi-Arabië die het naar verluidt op Bezos gemunt heeft.

Zo hebben de privédetectives van Bezos “met een hoge graad van waarschijnlijkheid” vastgesteld dat Saudi-Arabië toegang zou hebben gehad tot de telefoon van Bezos. Gavin de Becker, hoofd van Bezos’ beveiliging stelt in een aantal punten waarom hij daarvan overtuigd is. Het voornaamste argument dat de Becker maakt voor het Saudische verhaal is dat hij ervan overtuigd is dat de gelekte smsjes niet enkel afkomstig waren van de Enquirer. Volgens de privédetective was er nog een andere bron; gezien de vele banden die het land heeft met American Media – overigens ook de aartsvijand van Bezos – wijzen de vingers nu in de richting van Saudi-Arabië.

De Becker beschuldigt de Saudische overheid ervan Bezos’ telefoon af te tappen in het kader van de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi. De Washington Post – eigendom van Bezos- begon eind 2018 artikels over de moord op Khashoggi te publiceren, wat de woede van de Saudi’s opriep. De Saudi’s bleven niet bij de pakken zitten en begonnen Bezos en de Becker aan te vallen door middel van georganiseerde social media posts en boycots.

De Becker gaat echter een stapje verder en suggereert een “hechte band” tussen de voorzitter van American Media, David Pecker en de Saudische regent Mohammad bin Salman. De mogelijke implicatie daarvan is dat Saudi-Arabië zou willen terugslaan tegen de Washington Post en Bezos door hun imago te besmeuren in de Enquirer.

American Media houdt echter vol dat ze “naar eer en geweten” hebben gehandeld bij de berichtgeving omtrent Bezos. De Saudi’s hebben hun betrokkenheid bij het hele Bezos-incident ontkend, en verklaren zelfs niets te maken te hebben met de moord op Khashoggi. Dat zijn echter vijgen na Pasen. De Becker heeft de resultaten al voorgelegd aan overheidsambtenaars. Het is aan hen om te beslissen of Saudi-Arabië en American Media zich onwettig toegang hebben verschaft tot de telefoon van Bezos.

amazonbezoszakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen