Nieuws

Nieuwe betaalmodel SoundCloud laat je artiesten rechtstreeks betalen

Volgens bronnen staat SoundCloud op het punt om een nieuw betaalmodel aan te kondigen waarmee je je favoriete artiesten rechtstreeks kan betalen voor hun muziek.

Muziekstreamingdiensten zoals Spotify betalen artiesten op basis van royalties. Min of meer houdt dat in dat hoe vaker een artiest gestreamd wordt, hoe meer geld die zal ontvangen. Dat klinkt op zich logisch, maar toch zijn artiesten niet altijd even gelukkig met een dergelijk betaalmodel. De streamingdienst SoundCloud gaat daar iets aan veranderen.

Volgens Billboard staat SoundCloud op het punt een nieuw betaalmodel introduceren dat gebaseerd op directe betalingen. Dit betaalmodel stelt gebruikers in staat om hun favoriete artiesten zelf financieel te ondersteunen en te betalen voor hun muziek. SoundCloud heeft hiervoor de inspiratie gevonden in China, waar dit betaalmodel al jarenlang gebruikelijk is voor streamingdiensten.Er zouden naast dit systeem nog andere pistes op tafel liggen. Tegen ten laatste eind maart zou SoundCloud bekend maken hoe het artiestenvergoeding in de toekomst gaat organiseren.

Hoe het er ook uit komt te zien, het nieuwe betaalmodel zal de eerste grote verandering zijn die nieuwe CEO Michael Weissman invoert. Hij nam begin 2021 de leiding over de muziekstreamingdienst.

Artiesten weglokken van Spotify

Het doel van SoundCloud is duidelijk. Artiesten hebben al jaren vraag naar een direct betalingssysteem, maar Westerse muziekstreamingdiensten hebben tot dusver altijd vastgehouden aan het royaltiesmodel. Door aan hun vraag te voldoen, wil SoundCloud artiesten exclusief voor hun platform strikken. En als artiesten van Spotify overstappen naar SoundCloud, dan zullen hun fans dat uiteraard ook doen.

SoundCloud telt vandaag de dag ongeveer 175 miljoen gebruikers. Je kan de dienst gratis gebruiken of een Go+ abonnement nemen voor 10 euro per maand. De streamingdienst moet het voorlopig zwaar afleggen tegen de streaminggigant Spotify. De van oorsprong Zweese dienst heeft meer dan 300 miljoen gebruikers, en maakte onlangs bekend meer dan 150 miljoen Premium-klanten te tellen.

Zou jij je favoriet rechtstreeks willen kunnen betalen voor hun muziek? Laat het weten in de reacties!

ontspanningsoundcloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen