Nieuws

Microsoft zet ondersteuning OneDrive voor macOS 10.12 en 10.13 stop

OneDrive macOS
Microsoft zet de ondersteuning voor OneDrive vanaf 10 september stop voor verouderde versies van macOS. Mojave is nu de minimumvereiste.

Microsoft heeft via een nieuwe blogpost in zijn OneDrive Blog laten weten dat de ondersteuning voor macOS 10.12 en macOS 10.13 wordt stopgezet vanaf 10 september 2021. Het bedrijf gaat zich focussen op nieuwere versies van het besturingssysteem om de beste gebruikerservaring te kunnen garanderen. De update (of stopzetting) is van toepassing op OneDrive voor bedrijven en voor particuliere gebruikers.

OneDrive voor macOS

Zowel Apples macOS 10.12 als macOS 10.13 zijn door de iPhonebouwer in 2019 en 2020 al stopgezet voor ondersteuning. De stap van Microsoft komt dus niet geheel verrassend. Wie dus vandaag een verouderde versie van macOS draait en gebruikmaakt van de OneDrive synchronisatie-app moet ofwel overstappen naar een nieuwere versie van macOS of kiezen voor een alternatief als Google Drive.

Wat betekent dit voor jou?

De bestaande OneDrive-app zal geen nieuwe updates meer ontvangen. De applicatie zal wel nog blijven werken maar niet meer getest en verbeterd worden. Het advies van Microsoft is dus om hier geen gebruik meer van te maken. Bovendien zullen nieuwe installaties van de synchronisatie-app op macOS 10.12 en 10.13 niet meer mogelijk zijn.

De synchronisatie-app zal dus alleen nog beschikbaar zijn voor macOS Mojave 10.14 en hoger.

instanieuwsontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen