Nieuws

SharePlay zal niet bij aanvang iOS 15 aanwezig zijn

Apple zal SharePlay in de volgende bèta weghalen uit iOS 15. De functionaliteit zou volgens de fabrikant eind dit jaar pas naar het OS komen.

Dat heeft Apple zelf bekend gemaakt in een bericht aan zijn ontwikkelaars. Het bedrijf heeft begin deze week laten weten dat SharePlay, de functionaliteit waarmee je je scherm kan delen tijdens alle mogelijke applicaties via Facetime, niet bij aanvang aanwezig zal zijn in iOS 15. De functionaliteit zal ook verwijderd worden in de eerstvolgende bèta van iOS 15, tvOS 15 en iPadOS 15. Het is niet duidelijk waarom Apple dit plots doet.

SharePlay

Volgens Apple zou het wel nog de bedoeling zijn om de functionaliteit dit jaar uit te brengen voor de verschillende besturingssystemen. Vermoedelijk heeft het bedrijf toch meer tijd nodig voor de uitrol of zijn er bepaalde veiligheidsissues.

De bedoeling van SharePlay is dat gebruikers op afstand samen kunnen genieten van films, muziek en andere entertainment-apps via onder andere schermdeling. Alle content wordt in dat geval gesynchroniseerd waardoor je er samen naar kan kijken of luisteren.

An image of the SharePlay symbol. The symbol is a stylized silhouette of a person from the shoulders up, with two concentric half circles behind and above the silhouette.
Apple SharePlay.
instanieuwsmobielontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen