Nieuws

Google Pixel 6 krijgt update voor camera- en laadproblemen 

Pixel 6
De Google Pixel 6 krijgt een langverwachte aprilupdate. De patch moet de hinderlijke problemen bij het laden en de camera verhelpen.

De techreus heeft op zijn supportpagina aangekondigd dat de patch nu beschikbaar is. Ondanks dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro uitstekende telefoons zijn, werden ze al een tijdje geplaagd door een aantal bugs. De update moet ook nog een beveiligingsprobleem oplossen. Dat meldt 9to5Google.  

Om te beginnen verhelpt de patch het cameraprobleem waarbij er op het display te hard ingezoomd werd voor selfies. Er dook in de camerapreview zo nu en dan ook een groen scherm op. Verder verliep ook het draadloos opladen niet van een leien dakje. Zo waren er performanceproblemen bij bepaalde accessoires, zoals de laadstations van Qi, waarover op Reddit melding gemaakt werd.

Beveiligingsupdate Google Pixel 6

De update bevat ook een patch voor de beveiliging. Daarbij gaat het in de eerste plaats om een kwetsbaarheid in de Framework-component, die hackers zouden kunnen uitbuiten om zich meer toegang te verschaffen.  

Verder werden er nog wat issues rond de gebruiksinterface opgelost, net als wat kleinere bugs. Die fix geldt voor alle Pixel-toestellen vanaf de 3XL. Daarbij gaat het om crashes van de Picture-in-Picture (PIP)-modus, foutmeldingen bij bepaalde wallpapers, de foute weergave van animaties, enz.  

In maart voorzag Google zijn Pixel-toestellen al een update voor problemen rond wifi-connectiviteit, batterijmanagement en de vingerafdrukscanner. Tot slot werden ook de lichte trillingen van de haptische feedback wat afgezwakt, maar daarover zijn gebruikers niet te spreken. Google heeft die kritiek naar eigen zeggen genoteerd, maar er werd nog geen oplossing voor aangekondigd. 

google pixel 6mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600