Nieuws

Tesla Superchargers komen met variabele tarieven

Tesla Supercharger laadpunt variabele tarieven
© Tesla
De Supercharger-laadpunten van Tesla lijken op sommige locaties nu met variabele laadtarieven te werken. Ook in België is dat al het geval.

Tesla zelf gaf geen officiële aankondiging voor de verandering, maar Tesla-gebruikers hebben via hun auto’s al variabele tarieven gespot bij Supercharger-laadpunten. Er staan telkens drie verschillende periodes: van middernacht tot 6 uur, van 6 uur tot 22 uur en van 22 uur tot middernacht.

Hoewel de tarieven voor het opladen via de Supercharger van Tesla dit jaar al gestegen zijn, voornamelijk door de stijgende energiekosten, lijkt dat met de nieuwe variabele tarieven niet het geval te zijn. Het gaat eerder om een korting als je oplaadt tijdens daluren. Tijdens de “piekuren” van 6 uur tot 22 uur betaal je namelijk het eerdere vaste tarief van rond de 0,74 euro per kWh. Bestuurders die geen Tesla gebruiken, betalen sowieso nog een paar cent meer.

Momenteel enkel voor Tesla-bestuurders

Sowieso ondervinden mensen die niet met een Tesla rijden nog geen effect van de tariefwijzigingen. Momenteel zijn de variabele tarieven enkel zichtbaar op Superchargers die alleen voor Tesla-bestuurders bestemd zijn. De variabele tarieven zijn al in Duitsland en Nederland gespot en volgens een Twitter-gebruiker dus ook al in België. Het is nog niet duidelijk of de tarieven ook al in andere landen van toepassing zijn, of wanneer ze op alle Supercharger-laadpunten komen.

Connected Cartesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen