Nieuwe Adobe Acrobat krijgt ingebouwde Flash

Adobe Acrobat 9 krijgt de Flash-ondersteuning waar zijn gebruikers al sinds 2005 op wachten. Adobe lanceert daarnaast een webportaal waarmee gebruikers hun pdf-documenten online kunnen delen.

De nieuwe versie van Adobe’s tekstprogramma is in staat om filmpjes in het Flash-formaat te importeren en af te spelen. Ontwikkelaars kunnen applicaties inbouwen die zijn gebaseerd op de webtechnologie. Professionele gebruikers van Acrobat kunnen zo bijvoorbeeld presentaties met gesproken commentaar maken en delen.

Grote plannen
Adobe heeft grote plannen voor de pdf-lezer, die in juli op de markt wordt gebracht. Het lanceerde maandag de bètaversie van de online kantoorsuite Acrobat.com. Hier kunnen gebruikers gratis pdf-bestanden maken en delen. Het online portaal, dat vergelijkbaar is met Google Docs, heeft daarnaast een tekstverwerker (Buzzword) en een virtuele ontmoetingsruimte (Adobe ConnectNow), waar gebruikers hun bestanden kunnen delen en bespreken via VoIP. De website is nu nog gratis maar zal naar verwachting een maandelijkse vergoeding gaan vragen. Dat is nu ook bij Adobe Photoshop Express het geval.

Pdf-gebruikers wachten al op de Flash-ondersteuning sinds 2005, toen Adobe de bedenker van het Flash-formaat Macromedia overnam. Naast de drie professionele versies die volgende maand op de markt komen, zal ook een nieuwe versie van de gratis pdf-lezer Adobe Reader online verschijnen. Dit programma zal eveneens in staat zijn om de meegeleverde Flash-filmpjes af te spelen.

acrobatadobebusinessflashitprofessionalnieuwswebportaal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600