Nieuws

Open-Future wil open source laten doorbreken in België

Sinds begin deze maand timmert het nieuwe bedrijf Open-Future aan de weg van open source in België. Open-Future is een initiatief van Nico Vercammen en Danny Herreman, beiden ook drijvende krachten achter de value add distributeur Source.

Volgens Nico Vercammen zijn er te weinig bedrijven in ons land met voldoende focus bezig in de open source markt. Daardoor hinkt open source in België achterop in vergelijking met de ons omringende landen. Geen enkel bedrijf bouwt zijn business enkel rond open source, om opportunistische redenen bieden ze hun klanten ook andere software aan. Open-Future zal zich alleen toespitsen op dienstverlening rond open source. 

Om meteen voldoende kritische massa te hebben, nam Open-Future alvast acht mensen in dienst, zeven consultants en een voltijdse verkoper. “Dat zorgt ervoor dat open source bedrijven als Red Hat meteen in ons geïnteresseerd zijn.” Volgens Vercammen wordt open source te vaak gepromoot door eenmansbedrijven die van project naar project trekken maar onvoldoende impact in de markt hebben.
 
Het ligt in de bedoeling van Open-Future om een portfolio aan producten uit te bouwen. Nu al wordt samengewerkt met Red Hat en zijn een aantal consultants van Open-Future door Red Hat gecertificeerd. Daarnaast wordt ook naar het Zarafa mailplatform gekeken, en later moeten andere toepassingen volgen. “We willen het bedrijf organisch laten groeien. De consultants die we aantrokken, hebben goede voeling met de open source markt en geven mee de richting van Open-Future aan.”
 
Volgens Vercammen is er wel degelijk voldoende vraag naar open source in België, maar zijn er te weinig dienstenleveranciers die mee aan de kar trekken. “Veel bedrijven en overheden zijn uitgekeken op commerciële oplossingen, en beseffen dat open source veel sneller kan inspelen op eventuele problemen of aanpassingen die nodig zijn. Er zijn veel open source projecten, maar die krijgen te weinig ruchtbaarheid. Open-Future wil mee zorgen voor een grotere bewustwording.”  

 

businessdanny herremanitresellernico vercammenopen sourceopen-futuresource

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen