Nieuws

Minister verwacht 100.000 extra Belgen online

Minister voor ICT Van Quickenborne heeft vandaag de campagne ‘Iedereen online’ gelanceerd. Elke burger kan een goedkoop starterspakket met pc en internettoegang kopen.

Onder de naam Start2surf@home worden er vier starterspakketten aangeboden met een computer, internettoegang, een basisopleiding over het internet en een kaartlezer voor de elektronische identiteitskaart eID. Op alle pakketten kunnen de burgers hun BTW achteraf terugvorderen van de belastingen.

Zeventien pakketten beschikbaar
Er zijn acht consortia erkend die een pakket mogen aanbieden. In totaal zijn er zeventien verschillende pakketten die door de Federale Overheidsdienst ICT zijn getest en goedgekeurd. Zeven consortia leveren internet van Belgacom mee, enkel de groep onder leiding van Telenet heeft voor een kabelabonnement gekozen.

Belgacom levert de formule Belgacom Internet Budget mee. Dat is het goedkoopste internetpakket van Belgacom, 20 euro per maand onder normale omstandigheden. Daarvoor krijg je een downloadsnelheid van 1 megabit per seconde en een downloadlimiet van 1 gigabyte. Er worden geen activering- of installatiekosten gerekend.

Er zijn twee pakketten met internet van Telenet. Zij leveren Basic Net, ook aan 1 megabit per seconde en met een downloadlimiet van 1 gigabyte, in de normale wereld ook voor 20 euro per maand. En ook hier worden geen activering- of installatiekosten aangerekend.

Klanten kunnen zowel bij Telenet als bij Belgacom een duurder internetabonnement nemen voor een meerprijs. Ook de combinatie met digitale tv is mogelijk tegen een meerprijs.

Verkoopprijzen
De zeventien pakketten die de stempel van Start2surf@home mogen dragen vallen in vier categorieën, afhankelijk van het soort computer waarop het gebaseerd is. Dit zijn de prijzen:

  • Nettop 422 euro (349 euro na belastingsaftrek)
  • Desktop 592 euro (489 euro na belastingsaftrek)
  • Netbook 471 euro (389 euro na belastingsaftrek)
  • Laptop 604 euro (499 euro na belastingsaftrek)

Alle pakketten bevatten twaalf maanden internettoegang, een kaartlezer en een basisopleiding.

Honderdduizend nieuwkomers
Minister Van Quickenborne hoopt honderdduizend extra burgers online te krijgen. “Eind 2008 bleek dat 64 procent van de Belgen online was”, zegt de minister in een persbericht. “Dit is al een stuk beter dan eind 2006 toen slechts 54 procent van de Belgen online was, maar het is toch een stuk lager dan in heel wat andere Europese landen. Zo spannen Nederland en de Scandinavische landen de kroon. Meer dan 85 procent van de gezinnen hebben daar toegang tot het internet. Er is dus nog een hele weg te gaan.”
 

businessitprofessionalnieuwspcstart2surf@homevanquickenborne

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen