Ekahau HeatMapper

Je bent op zoek naar de ideale plaats voor je draadloze router of toegangspunt(en), of je wilt weten welke andere draadloze netwerken mogelijk als stoorzender voor je eigen signalen optreden? Ekahau HeatMapper brengt alle gedetecteerde draadloze netwerken netjes in kaart.

Letterlijk dan, want als je over een grondplan van je huis, school of bedrijf beschikt (in bmp, jpg, png of gif), dan plot het programma een zogenoemde heatmap over het plan heen.

Wandelen en klikken
Je gaat als volgt te werk. Installeer het programma op een laptop en start het op. Vervolgens importeer je het grondplan in de tool; desnoods kan het ook wel met een leeg raster. Wandel traag door het domein waarvan je de draadloze dekking in kaart wil brengen. Terwijl je wandelt, klik je frequent met de linkermuisknop op de kaartlocatie waar je je op dat moment bevindt.

Op het einde van je rondgang klik je op de rechtermuisknop. Heatmapper brengt nu met behulp van ingekleurde vlakken de sterkte van het gecombineerde draadloze signaal in beeld: donkergroen wijst op een sterk signaal, donkerrood betekent nauwelijks of geen ontvangst.

Verschillende heatmaps
Beweeg je echter met de muispijl over een van de gedetecteerde routers/toegangspunten, dan verschijnt alleen de heatmap van dat ene toestel en niet het gecombineerde signaal van alle gedetecteerde apparaten.

Tegelijk lees je bij elke router (c.q. elk toegangspunt) ook af van welk kanaal en SSID het netwerk zich bedient, welk MAC-adres het toestel heeft en welke beveiliging eventueel is geïmplementeerd.

Kortom, HeatMapper is een uitstekende tool voor wie precies wil weten welke 802.11(a/b/g/n)-draadloze netwerken hij op elk plekje van zijn woning of bedrijf kan ontvangen, en hoe sterk het signaal telkens is.

Om HeatMapper te downloaden, moet je op de site van de makers eerst even een naam en een e-mailadres achterlaten.

businessdownloadsdraadloosheatmapitprofessionalsoftwarewifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen