Nieuws

Samsung stopt 2 TB in voordeelverpakking

Samsung presenteert een nieuwe 3,5 inch harde schijf in zijn EcoGreen-reeks die zijn voorgangers in alles overklast. De F4EG biedt meer opslag, is zuiniger en ook stukken betaalbaarder.

De Koreaanse fabrikant perst de 2 TB opslagruimte in drie platters, wat wil zeggen: 667 GB per stuk. Samsung zegt dat de component voor desktopcomputers in standbymodus 23 procent minder vermogen vraagt, wat een praktische daling van 1 watt tijdens slaap- of standbymodus betekent.

Deze F4EG beschikt over een databuffer van 32 MB en is uitgerust met een 3.0 Gbps SATA-interface. Samsung zegt dat het dit model heeft geproduceerd met milieuvriendelijke materialen en het elimineren van gifstoffen als broomhoudende vlamvlamvertragers. Het wil de schijf op de markt voor een prijs die ook vriendelijk voor de portemonnee is. Begin september moet de FEG op de Amerikaanse markt komen voor een adviesprijs van 120 dollar. Samsung maakte nog geen Europese prijzen bekend, maar de EcoGreen-schijf zal ook hier worden gelanceerd.

businesscacheitresellermilieuvriendelijkopslagplatterproductsamsungtb

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600