Nieuws

Infoblox breidt Europees hoofdkwartier in België uit

De Amerikaanse netwerkspecialist InfoBlox breidt zijn Europees hoofdkwartier uit. Op zich niet zo"n groot nieuws, ware het niet dat dat hoofkwartier in Antwerpen ligt. 

Infoblox specialiseert zich in netwerkautomatisatie. Het verbetert de werking van computernetwerken. "Sinds een jaar of drie à vier zijn netwerken erg complex geworden. Zowel camera"s als deursloten krijgen een IP-adres en tegelijk worden steeds meer iPads op een netwerk aangesloten. Had een server tot voor kort één IP-adres, dan heeft een virtuele server dat al snel een tiental IP-adressen", vertelt Robert Thomas, CEO van Infoblox.

Het verklaart de groei van Infoblox, een bedrijf dat al sinds 1999 bestaat en eerder dit jaar naar de beurs trok. "We groeien jaarlijks met 25 procent", vertelt Robert Thomas, die eerder ook al beveiliger Netscreen naar de beurs bracht en daarna doorsluisde aan Juniper Networks.

Door de forse groei zal ook het Europaas hoofdkwartier in Antwerpen, waar vandaag een twaalftal mensen werkzaam zijn worden uitgebreid in overeenstemming met de verwachte groei. "Europa is vandaag goed voor 25 procent van onze wereldwijde omzet, ik denk dat de komende drie à vier jaar naar 35 tot 40 procent te kunnen ombuigen."

Infoblox heeft in België ongeveer 120 klanten, vooral partijen met grote netwerken, zoals Euroclear Belgium, GlaxoSmithKline, KPN BASE, Elia, Eandis, GDF Suez Electrabel en de vier grootbanken. 

businesscloudinfobloxitprofessionalnetwerknieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen