Nieuws

Eddystone: Googles alternatief voor iBeacon

Google gaat openlijk de strijd aan met Apple door het uitbrengen van Eddystone, een rechtstreekse concurrent voor iBeacon.

 
Google heeft besloten de twee jaar oude iBeacon van Apple uit te dagen en zijn eigen versie van de technologie te maken, namelijk Eddystone. Eddystone is compatibel met elk platform dat BLE beacons ondersteunt, waaronder zowel Android als iOS.  iBeacon is daarentegen beperkt tot Apple-toestellen, waardoor bedrijven die deze technologie gebruiken slechts met de helft van de smartphone-gebruikers kan communiceren. Een gat in de markt, welke Google van plan is te dichten.
 
Beacons worden gebruikt door een waaier aan bedrijven voor mobiele marketing. De kleine stukjes hardware werken als een transmitter waarmee data met apps wordt uitgewisseld om de locatie van de gebruiker te achterhalen. Hierdoor kunnen bedrijven de technologie gebruiken om marketingcampagnes uit te sturen wanneer een gebruiker in hun nabijheid komt.
 
De ondersteuning voor Eddystone is ingebouwd in de Nearby API van Google Play Services op Android. Ook zal het beschikbaar zijn op GitHub onder de Apache v2.0 licentie. Een interessant aspect aan Eddystone is het feit dat het URL’s kan uitsturen, in tegenstelling tot iBeacon, die met slechts een webbrowser werken. Hierdoor wordt de Universally Unique Identifier (UUID) vervangen, welke normaal gezien noodzakelijk is om de communicatie tussen beacons en mobiele apparaten te verwezenlijken. Door UUID’s met URL’s te vervangen kunnen bedrijven klanten bereiken die mogelijk de winkelapps niet constant op hun telefoon willen hebben staan.

beaconbusinesseddystonegoogleibeaconitprofessional

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen