Nieuws

Google Discover laat je nu twee duimpjes omhoog geven

Google Discover
© iStock / Carlos Alvarez
Google probeert wel vaker nieuwe dingen uit in updates. Opmerkelijk is dat deze keer niet iedereen dezelfde veranderingen ziet.

Google Discover verzamelt interessante artikels van op internet in één handig overzicht. Het overzicht kan je bereiken door de Google-app op je smartphone te openen of door naar het meest linkse scherm te swipen. Voor dat overzicht heeft Google nu een update klaarstaan die je twee duimpjes aan een artikel laat geven.

Zie je iets in Google Discover staan dat je er liever niet (te vaak) in ziet terugkomen? Dan kan je het artikel een duimpje naar beneden geven en zal Google minder van dat soort content aan je voorstellen. Vind je iets fantastisch, of wil je een bepaald onderwerp vaker zien terugkomen in je Discover-overzicht? Dan kan je het een duimpje naar boven geven. Vind je een artikel echt héél leuk? Dan kan je het ook twee duimpjes naar boven geven. Vermoedelijk weegt de beoordeling dan zwaarder op de suggesties die Google in de toekomst doet, al is niet helemaal duidelijk hoe dat in z’n werk hoort te gaan.

A/B-test

Opvallend is echter dat niet alle gebruikers de update te zien krijgen. De verandering werd voor het eerst gespot bij Chrome Unboxed. Ook daar vermoeden ze dat Google momenteel een A/B-test uitvoert om de impact van de verandering op te meten. Sommige gebruikers zien in hun Discover-scherm bovendien nog gewoon hartjes staan waar ze content mee kunnen liken.

Wat Google uiteindelijk met de dubbele duimpjes van plan is, is dan ook niet geweten. Officieel communiceerde het merk niet over veranderingen in de app. Aangezien de functie naar behoren lijkt te werken, is het ook onwaarschijnlijk dat het hier om een bug gaat.

Uitgelicht artikel Google Discover Google Discover breidt uit met suggesties uit apps
AndroidgoogleGoogle Discovermobielsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen