Nieuws

Google Nieuws en Discover kortstondig uit de lucht

Google Play Movies
© Unsplash / Arthur Osipyan
Vrijdagmiddag liet Google Nieuws even geen brekend nieuws meer zien, maar toonde het alleen nog maar gebroken nieuws.

Als je vrijdagmiddag rond ongeveer 3 uur je telefoon vast nam, heb je waarschijnlijk gemerkt dat niet alles naar behoren werkte. Veeg je vanop het thuisscherm helemaal naar links, dan zie je daar normaal gezien het Google Discover-scherm staan. Doorgaans staat dat vol met artikelen waarvan Google denkt dat je ze interessant zou vinden, al was die hele pagina vrijdagmiddag plots leeg.

Dat Google Discover-scherm vind je enkel op Android-apparaten, maar ook iOS-gebruikers ondervonden last met Google, net als mensen die op hun pc naar nieuws zochten. Er deed zich namelijk een storing voor bij Google Nieuws, waar je ook toegang tot krijgt via het internet en de iOS-app. Google Discover bleef dan weer leeg omdat die voortbouwt op Google Nieuws, maar ook oude artikels werden plots niet meer ingeladen.

Oorzaak voorlopig onbekend

Wat de oorzaak van het probleem juist was is niet geweten. Vast staat wel dat het zich wereldwijd voordeed. Op de website downdetector.com valt te zien dat er vanuit meerdere grote Amerikaanse steden klachten komen. Datzelfde beeld laten ook het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zien.

Hoeveel mensen getroffen zijn door de storing valt moeilijk te bepalen, maar het is niet overdreven om te zeggen dat enkele miljoenen mensen een omgekeerd ijshoorntje zagen staan.

Een kleine twee uurtjes nadat de Google-diensten uit de lucht gingen, leek er al geen vuiltje meer aan de lucht te zijn. Inmiddels werken zowel Google Nieuws als Google Discover weer zoals het hoort.

googleGoogle Discovergoogle nieuwsstoring

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen