Dashlane bevriest gratis accounts met te veel wachtwoorden

Dashlane
© Dashlane
Dashlane heeft maandag via e-mail aangekondigd dat het zijn Free-abonnement verder zal uitkleden. Accounts met te veel wachtwoorden worden op een alleen-lezen-modus gezet.

Dashlane wijzigde vorig jaar al de voorwaarden van het Free-abonnement. Sindsdien kunnen gebruikers met Dashlane Free maximaal 25 wachtwoorden opslaan. Gebruikers die al meer dan 25 wachtwoorden hadden opgeslagen, behielden toegang tot die wachtwoorden. Om nieuwe wachtwoorden toe te voegen, moesten ze echter een Premium-abonnement afsluiten. Deze vrijstelling voor bestaande gebruikers komt per 6 juni 2024 te vervallen, zo laat Dashlane maandag weten.

Beperkte functionaliteit voor meer dan 25 wachtwoorden

Dashlane Free-accounts met meer dan 25 wachtwoorden worden dan overgezet naar een ‘alleen-lezen’-modus. Gebruikers kunnen dan geen gegevens meer automatisch invullen of kopiëren en plakken. Ook het bijwerken van de gegevens is niet meer mogelijk. De data kan wel worden geëxporteerd om over te stappen op een andere (gratis) wachtwoordmanager.

Om de genoemde functies te gebruiken, moet je wachtwoorden verwijderen totdat je onder de limiet van 25 komt. Dan worden de functies weer geactiveerd.

Dashlane Free beperkingen
© TechPulse

Geen ondersteuning voor gratis gebruikers

De limiet voor wachtwoorden is niet de enige wijziging voor het Free-abonnement. Gratis abonnees ontvangen geen ondersteuning meer via e-mail of chat. Bij vragen kunnen ze dus alleen terecht bij de FAQ of zelf een oplossing zoeken.

Alternatieven voor Dashlane

Het doel van de limieten voor het Free-abonnement is duidelijk: Dashlane wil gebruikers over laten stappen op de betaalde versie. Wil je liever niet betalen en heb je meer dan 25 wachtwoorden? Dan zijn er alternatieven:

  • Bitwarden: al jaren een populaire (gratis) wachtwoordmanager met vrijwel alle functies gratis en zonder wachtwoordlimiet. Voor sommige opties is er een betaalde upgrade, maar die kost slechts enkele euro’s per jaar.
  • Proton Pass: de wachtwoordmanager van het Zwitserse Proton is net als Bitwarden gratis en kent geen wachtwoordlimiet. Ook hier zijn enkele geavanceerde functies alleen beschikbaar voor betalende klanten.
  • LastPass en NordPass: zowel LastPass als NordPass hebben een gratis versie, maar met beperkingen. Zo kan je op slechts één apparaat tegelijkertijd ingelogd zijn.
Beveiligingdashlanewachtwoordwachtwoordmanager

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen