Maps op Android Auto crasht na recente bèta-update

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Maps op Android Auto crasht na een recente bèta-update van Maps voor Android. Google zegt het probleem te hebben opgelost in een nieuwe update.

Na de update naar versie 11.132.0100 van de Maps-app regent het klachten over Android Auto. Gebruikers melden op Reddit dat de kaartendienst crasht wanneer ze deze via hun smartphone proberen te openen in het besturingssysteem. Het openen van de app via Android Auto heeft daarnaast ook geen zin: gebruikers worden dan simpelweg teruggestuurd naar het startscherm.

Zelfs bij stemcommando’s in Android Auto crasht de Maps-app. De meeste klachten komen van gebruikers van de bètaversie van Maps, maar ook sommige gebruikers van de stabiele versie melden dit probleem. De omvang van de bug is niet helemaal duidelijk, maar alternatieve kaartenapps op Android Auto lijken niet te worden getroffen. Navigeren via Waze of andere kaartendiensten is dus nog steeds mogelijk.

Gebruikers kunnen Maps ook gewoon op hun smartphone laten draaien, zelfs als Android Auto actief is. Als ze de kaartendienst echter met hun auto willen laten samenwerken, volgt de crash. De oorzaak van dit probleem is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de bug te wijten is aan de recente updates voor Maps op Android.

Update je Google Maps-app

Google zegt een oplossing te hebben uitgebracht voor Maps. Deze update wordt momenteel uitgerold via het bètakanaal. Gebruikers die problemen ondervinden met een crashende Maps-app op Android Auto, wordt aangeraden de Play Store in de gaten te houden en de nieuwste versie van de kaartenapp te installeren. Het probleem zou dan automatisch moeten worden opgelost.

Een andere (tijdelijke) oplossing is om het bètakanaal van Maps te verlaten. Hierdoor krijgen gebruikers een stabiele versie van Google Maps, die waarschijnlijk niet door het probleem wordt geplaagd.

Androidandroid autogooglegoogle mapsmapsmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen