Nieuws

Nieuwe Google TV-bug gewild bij gebruikers

Google TV
© monticello / shutterstock.com
Het gebeurt zelden dat software met een bug als beter wordt ervaren, maar in het geval van Google TV kan het toch.

De meeste gebruikers willen bugs en andere foutjes in de software liefst zoveel mogelijk vermijden. Op Google TV-toestellen duikt nu echter een bug op die sommige gebruikers liefst niet hersteld willen zien.

Reclame en aanbevelingen

Zo goed als elk slim tv-platform maakt zich er schuldig aan: je koopt een slimme televisie zodat je er apps op kan installeren, maar om bij die app te geraken moet je eerst voorbij allerlei contentaanbevelingen en andere reclame. Of je bijvoorbeeld niet geïnteresseerd bent om het tweede seizoen van The Mandalorian te kijken via Disney+? Een opmerkelijke bug zorgt er echter voor dat al die aanbevelingen en advertenties gewoonweg niet verschijnen. In plaats daarvan verschijnt er alleen een lijst met geïnstalleerde apps.

Video via Reddit (u/tigerzxzz)

Vandaag de dag kan je al een “Apps Only”-modus instellen op je Google TV. Daardoor kan je die contentaanbevelingen al schrappen. Wie ervoor kiest om deze optie te activeren, zet echter ook meteen heel wat andere functies uit. In “Apps Only”-modus werkt de Google Assistant bijvoorbeeld niet. Je zal ook de zoekfunctie niet kunnen gebruiken of video’s niet kunnen markeren als “leuk” of “niet leuk”. Misschien wel het ergst van al: bekeken filmpjes worden niet gemarkeerd, waardoor je zelf moet onthouden wat je al gekeken hebt.

Heel wat gebruikers onthalen de bug daardoor met open armen: geen aanbevelingen meer, maar wel de functies die ze graag zouden gebruiken. De bug speelt bovendien op meerdere apparaten: zowel op losse Chromecasts als op apparaten waar Google TV ingebouwd zit, verdwijnen de aanbevelingen.

Het is onduidelijk wat het probleem precies veroorzaakt. Sommige gebruikers melden dat de bug verdwijnt nadat ze hun toestel herstarten, maar dat is niet overal het geval. Niet dat gebruikers dat erg vinden: op Reddit zeggen meerdere gebruikers dat ze de bug verkiezen boven het standaard thuisscherm.

Heb jij last van deze bug en zou je graag weer contentaanbevelingen zien? Dan kan je best het apparaat eens proberen herstarten. Een andere oplossing voor het probleem is helaas nog niet voorhanden.

buggooglegoogle tvontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600