Windows 11 integreert smartphonebestanden in Verkenner

Windows 11 logo
© Microsoft
Windows 11 toont binnenkort ook de bestanden op je Android-telefoon in de Verkenner-app. Hierdoor kan je veel gemakkelijker bestanden tussen je pc en telefoon verplaatsen.

Met Phone Link van Microsoft koppel je nu al je Android-telefoon aan Windows 11. Ook Googles Quick Share-software maakt het een stuk eenvoudiger om bestanden te delen. Er wordt nu echter schijnbaar gewerkt aan een integratie van Android-telefoons in de Verkenner van Windows 11. Hiermee kan je straks de bestanden op je telefoon via de Verkenner openen. Dat meldt Windows-tipster PhantomOfEarth via X.

Android in de Verkenner

Daarvoor sleutelt Microsoft aan de Cross Device Experience Host-software in Windows 11. Die software wordt ook gebruikt voor verbonden camera’s. Een nieuwe functie daarvan is dat je een “Mobiel apparaat in de Verkenner” kan weergeven. Dit werkt draadloos, wat wil zeggen dat je de bestanden op je Android-telefoon kan bekijken zonder de telefoon via usb in te pluggen.

Hoe dit er precies uit komt te zien, heeft PhantomOfEarth nog niet kunnen achterhalen. Momenteel wordt er nog volop gesleuteld aan de Phone Link-functie. De knop is ook nog niet beschikbaar in de instellingen van Windows 11. Het is eveneens niet bekend wanneer dit wel het geval zal zijn. De meeste nieuwe Phone Link-functies worden eerst getest in de Dev- en Canary-betakanalen. Pas daarna stelt Microsoft ze beschikbaar voor het grote publiek.

Voor sommige functies geldt daarnaast dat ze niet op alle Android-telefoons werken. Zo vereist de webcamfunctie aanpassingen op de telefoon zelf. Hierdoor is die functie enkel beschikbaar op geselecteerde Android-telefoons van bijvoorbeeld Google en OnePlus. De tijd zal uitwijzen of dat ook het geval is voor de Verkenner-functie waar Microsoft nu aan werkt.

AI-versterking voor Phone Link

Phone Link krijgt ondertussen ook enkele AI-upgrades. Zo kan de applicatie straks tekst van de foto’s op je Android-telefoon lezen. Bovendien werkt Microsoft aan antwoordsuggesties voor sms-berichten.

Phone linkWindowswindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen