Nieuws

Bug in Windows 11 dringt aan om tijdzone te veranderen

Windows 11 logo
© Rokas Tenys / Shutterstock.com
Een vervelende bug in Windows 11 valt gebruikers herhaaldelijk lastig, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is.

Bugs in Windows hoeven niet per se een veiligheidsrisico in te houden of gevaarlijk te zijn, maar kunnen ook gewoon flink vervelend zijn. In de meest recente versie van Windows 11 zit een bug waardoor het OS steeds opnieuw vraagt om de tijdzone opnieuw in te stellen.

Het probleem speelt al enkele weken, maar ging lang onopgemerkt voorbij. Dat komt doordat er geen dreiging van de bug uitgaat, maar ook omdat niet alle gebruikers er last van hebben. Hier op de redactie kregen we de melding nog niet te zien, maar op de Windows-forums blijkt dat er heel wat gebruikers zich ergeren aan de bug.

De bug zorgt ervoor dat Windows meermaals toestemming vraagt om de tijdzone van je toestel aan te passen. Normaal gezien zal je die vraag krijgen als je op reis bent in een andere tijdzone: Windows zorgt er dan automatisch voor dat de klok juist staat, zonder dat je zelf naar de instellingen moet. Vervelend is dat Windows die vraag nu ook stelt aan gebruikers die niet op reis zijn.

Eigenaardig is dat de meldingen niets doen: indien je op ‘accepteren’ klikt, kom je in het instellingenscherm terecht. Met andere woorden: de pop-up die steeds rechtsonder in beeld komt is vervelend, maar kan er niet voor zorgen dat je de klok onopzettelijk opnieuw instelt. Op ‘accepteren’ klikken lijkt bovendien de beste optie: Windows Latest zag dat als je op ‘negeren’ klikt, de melding gewoon opnieuw verschijnt.

Oplossing onderweg

Microsoft weet intussen dat er een probleem is met die meldingen, en werkt aan een oplossing. Daarvoor zal je als gebruiker niets moeten doen: het probleem wordt langs de serverzijde hersteld. Daar loopt namelijk iets mis met de herkenning van de tijdzone. Zie je vandaag meldingen over je tijdzone verschijnen? Dan zullen die op een bepaald moment weg blijven, zonder dat je daar zelf een update voor dient te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business