Nieuws

iPhone zal geen features meer verliezen als je scherm of batterij vervangt

Refurbished iPhones
© Unsplash/Daniel Romero
Apple versoepelt zijn restricties op third-party-reparaties van iPhones. Software-ondersteuning wordt behouden voor vervangbatterijen van een ander merk, klinkt het.

De iPhone-bouwer heeft zopas een nieuwe paper gepubliceerd: in ‘Longevity, by Design‘ praat de techreus uit Cupertino over de ondersteuning van third-party (niet-officiële) vervangonderdelen en de software-ondersteuning ervan. Het gaat dan vooral om mensen die de versleten batterij of het gebarsten scherm van hun iPhone laten vervangen door een exemplaar van een ander merk. Apple heeft zijn beleid aangepast, zodat de True Tone-functie voor het display en de gezondheidsanalyse voor de batterij ook gewoon zullen werken met vervangonderdelen.

True Tone ondersteund

Mocht je niet meer weten wat True Tone nu weer precies inhoudt: de feature past de witbalans van je iPhone aan naargelang de omgeving. Momenteel wordt die handige feature koudweg geblokkeerd als iOS detecteert dat er een vervangscherm van een derde partij geïnstalleerd werd. Dat zal niet langer het geval zijn. “Klanten zullen True Tone gewoon kunnen activeren voor de best mogelijke performance”, aldus Apple. De iPhone-bouwer zegt er wel bij dat True Tone de kleuren mogelijk niet even accuraat zal weergeven als bij een officieel display van Apple. Als het scherm niet naar verwachting werkt, kan je er alsnog voor kiezen om True Tone uit te schakelen, klinkt het.

Third-party-batterijen

iPhone-eigenaars die de batterij vervangen door een niet-officieel exemplaar, zullen steeds kunnen terugvallen op de ingebouwde batterij-analyse en gegevens. Mogelijk krijgen ze daarbij wel de melding dat de data niet geverifieerd kunnen worden. De reden daarvoor ligt volgens Apple in het feit dat heel wat tweedehandsbatterijen als nieuw worden verkocht, terwijl ze dat niet altijd zijn. Als zo’n batterij in een iPhone geïnstalleerd wordt, zal die steeds starten aan 100%, wat dus mogelijk geen goede weergave is. 

Voor een deeltje is Apples argwaan tegenover onderdelen van derden dus terecht. Maar de iPhone-bouwer lijkt zich er wel meer voor open te stellen. Zo was de iPhone 14 bij zijn release makkelijker te repareren dan zijn voorgangers, maar dat gold niet voor het scherm: het was voor externe reparateurs bijzonder moeilijk om kapotte displays te vervangen. In april liet Apple nog weten dat de iPhone 15 (en nieuwere modellen) vanaf dit najaar te repareren zullen zijn met originele tweedehandsonderdelen.

Uitgelicht artikel Apple Watch Apple Watch X krijgt gigantisch 2-inchscherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business