Onhandige fout in Galerij-app Samsung Galaxy S24 verholpen met update

De Samsung Galaxy S24-serie
© Samsung
Samsung rolt binnenkort een oplossing uit voor galerijproblemen op de Galaxy S24. Door de bug worden foto's die in de Galerij-app worden bewerkt, niet goed opgeslagen.

Het probleem speelt specifiek bij foto’s die via Samsungs Smart Switch-app zijn overgezet. Dat is de app die Samsung aanbeveelt om bestanden naar je nieuwe Galaxy-smartphone over te zetten. De Galerij-app op de Galaxy S24 heeft echter moeite met het bewerken van foto’s die via Smart Switch zijn overgezet. Je kan de overgezette foto’s wel bewerken, maar bij het opslaan gebeurt er niets. De foto’s lijken dan ineens van de aardbodem verdwenen.

Samsung werkt aan een oplossing

Samsung heeft inmiddels bevestigd dat de problemen te wijten zijn aan Smart Switch. Er wordt gewerkt aan een update die met een toekomstige update zal worden uitgerold. Mogelijk gaat het om de One UI 6.1.1, die ergens in juli arriveert op Samsung Galaxy S24-modellen, maar dat heeft de Koreaanse Samsung-moderator niet bevestigd.

Gebruikers die last hebben van de bug, hoeven zich dus geen zorgen te maken: een oplossing is onderweg. Zodra de update beschikbaar is, kan je deze downloaden via het instellingen-menu, onder het kopje “Software-update”. Samsung controleert in principe automatisch of er software-updates klaarstaan, maar je kan ze ook handmatig zoeken.

Aanhoudende e-mailbug

Intussen blijft het ook wachten op een oplossing voor de Samsung Email-app. Door een bug stopt de e-maildienst niet met het synchroniseren van e-mails. Dit resulteert in een aanhoudende melding van de e-mail-app. In sommige gevallen zou het ook zorgen voor extra batterijverbruik.

Samsung heeft gebruikers geadviseerd de melding handmatig uit te schakelen. Daarmee is de bug echter nog niet opgelost. Opvallend is ook dat Samsung na de flinke klachtenstroom nog geen oplossing heeft aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business