Nieuws

Reageren op Video Note in WhatsApp wordt makkelijker

whatsapp
© iStock / stockcam
Hoewel de Video Note in WhatsApp tot de minder populaire features behoort, komt de berichtendienst wel met een update om je makkelijker op de video's te laten reageren.

Voor wie hem nog niet gebruikte: een Video Note verstuur je door de camera-knop in een chat rechts beneden in te houden. Van zodra je loslaat, wordt hetgeen je filmde al meteen verstuurd. De bedoeling is om ter plekke snel iets te kunnen filmen én delen, zonder dat je eerst met een camera-app iets moet filmen om het daarna te delen in WhatsApp. Ondanks dat de feature volgens het berichtenplatform niet zo heel vaak gebruikt wordt, wil WhatsApp hem toch blijven verbeteren om meer mensen over de streep te trekken.

Sneller reageren op Video Note

Zo wordt het voortaan mogelijk om sneller te reageren op een Video Note. Tot nog toe moest je daarvoor de ontvangen Video Note ingedrukt houden, ‘Antwoorden’ selecteren en dan zelf de cameraknop ingedrukt houden om een video te maken en te versturen. Dat kan nu nog eenvoudiger.

In de laatste versies van WhatsApp voor Android (2.24.12.78) en iOS (24.13.2) zie je nu een antwoordknop staan naast de Video Notes die je ontvangt. Van zodra je op die knop tikt, opent de app de camera, waarna een timer van 3 seconden begint af te tellen en de opname begint. Wanneer je klaar bent met je opname, kan je gewoon op de verzendknop drukken, rechts onderaan, om je video meteen te versturen in de chat. Het is dus eigenlijk een snelkoppeling die je sneller laat reageren op een Video Note, met een Video Note.

© Screenshot TechPulse

Volgens Sammobile wordt de feature eerst uitgerold voor Android in India, maar andere regio’s zouden de komende uren en dagen moeten volgen. Je kan WhatsApp alvast naar de nieuwste versie updaten in de App Store (iOS) of Google Play (Android) om te kijken of de feature bij jou al werkt.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp gaat eindelijk je uploadfrustraties oplossen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business