DJI kondigt eerste e-bike aan onder Amflow-merknaam

DJI Avinox
© DJI
DJI produceert voortaan ook e-bikes, zij het onder de merknaam Amflow. Hiervoor ontwikkelde de Chinese dronefabrikant ook een eigen e-bikesysteem genaamd Avinox.

DJI zet al langer in op het uitbreiden van zijn productportfolio om de Amerikaanse ban op DJI-drones, als die er komt, op te kunnen vangen. Zo introduceerde het Chinese merk eerder al een uitgebreid batterijportfolio, waarmee het de concurrentie aangaat met merken als Segway en Ecoflow. Met Amflow stapt DJI nu ook de wereld van e-bikes binnen. Naast het merk zelf, zet de Chinese fabrikant sterk in op zijn Avinox e-bikesysteem, dat het moet opnemen tegen systemen van Bafang, Bosch en Shimano.

Avinox-e-bikesysteem

Het Avinox-systeem omvat in eerste instantie één motor, met een vermogen van maximaal 850 watt en een koppel van 105 Nm. De middenmotor wordt gekoppeld aan een 600 of 800Wh-accu met snellaadtechniek. Hiermee laad je de batterij tot 75% op in slechts 1,5 uur. De Avinox-systemen zijn te koppelen aan je smartphone. Via de Avinox-app pas je de ondersteuningsstanden – Auto, Eco, Trail, Turbo en Boost – naar wens aan. Ritstatistieken zijn eveneens beschikbaar in de Avinox-app, maar kan je ook van het 2-inch-oledscherm op het stuur aflezen.

Eerste e-bike van DJI

De eerste e-bike die gebruikmaakt van het Avinox-systeem is de Amflow PL van DJI. De e-mountainbike weegt 19,2 kilo, wat relatief licht is voor een ‘eMTB’. Zoals het een high-end e-mountainbike betaamt, beschikt de fiets over een geavanceerd veersysteem, met een geveerde voorvork én veren in het chassis zelf.

DJI zal het Avinox-e-bikesysteem ook aan andere fabrikanten verkopen. Welke fabrikanten het e-bikesysteem gaan gebruiken, heeft de Chinese fabrikant nog niet bekendgemaakt. De e-mountainbike van Amflow heeft een prijskaartje tussen de 7.000 en 12.000 euro. In Europa zal de e-bike in elk geval in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden aangeboden. Of de e-bikes van Amflow ook in België verkrijgbaar worden, is nog niet zeker.

In België is het toegestaan dat e-bikes een continu vermogen van maximaal 250 watt hebben. Het is wel mogelijk dat het boostvermogen, bijvoorbeeld bij het opfietsen van steile hellingen, tijdelijk hoger ligt. De 850W-motor van de Amflow PL kan in België dus niet zonder begrenzing worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business