Apple werkt toch nog aan HomePod met scherm

Apple HomePod Mini
Apple lijkt toch nog werk te maken van een HomePod met een scherm. Daartoe zijn aanwijzingen opgedoken in Apple-software onder de noemer ‘HomeAccessory17.1”.

Het is alweer een tijdje geleden dat er geruchten opdoken over een HomePod met scherm. Apple-analist Ming-Chi Kuo gaf in maart 2023 de aftrap voor de geruchtenmolen: hij liet toen weten dat er een HomePod met scherm in ontwikkeling was. Dat scherm zou 7 inch groot zijn en volgens de analist geleverd worden door schermfabrikant Tainma. Sindsdien bleef het echter stil: Apple rept met geen woord over de HomePod en ook de geruchtenmolen leek stil te vallen. Via MacRumors is er echter nieuwe informatie opgedoken.

De publicatie heeft naar eigen zeggen code gespot in de software van Apple die moet wijzen op de komst van een nieuwe HomePod: HomeAccessory17.1. Ter vergelijking: de huidige HomePod wordt aangeduid als “AudioAccessory”. Waar de HomePod dus voornamelijk wordt gezien als een audioproduct, lijkt de nieuwe slimme speaker meer op een smarthome-accessoire.

Concurrent voor Nest Hub

Het slimme scherm heeft wat weg van Googles Nest Hub-schermen. Daarmee kun je slimme apparaten in huis bedienen, maar ook content streamen en de spraakassistent benaderen. Wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe HomePod, zal de tijd moeten leren. Vast staat dat de spraakassistent van Apple, Siri, van de partij zal zijn.

Ook verwachten we op basis van de gelekte code dat Apples nieuwe gadget op tvOS draait en wordt aangedreven door de A18-chipset. Die chip wordt later dit jaar ook door Apple gebruikt in de iPhone 16 en 16 Plus. De Pro-modellen zouden daarentegen de snellere A18 Pro-chipset krijgen.

Mogelijk betekent dit ook dat de nieuwe HomePod beschikt over Apple Intelligence. Apples AI-functies komen niet naar de bestaande HomePods, omdat de AI minimaal een A17-chipset of Apples Silicon M1-chipset vereist.

‘Ten vroegste in 2025’

Apple-kenner Mark Gurman besprak dit voorjaar eveneens de mogelijkheden van een nieuwe HomePod. Gurman wist te melden dat de gadget verschillende apparaten in één combineert: Apple TV, HomePod en FaceTime.

Gurman verwacht de nieuwe smarthomegadget echter niet voor 2025. Nu het apparaat ook in de code lijkt te zijn verschenen, duurt dat mogelijk niet al te lang meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business